Uusitun Hiekkasärkkien frisbeegolfradan avajaisia vietettiin lauantaina 6. toukokuuta Suomen frisbeegolfliiton alaisen kilpailun merkeissä. Seikkailupuisto Pakan ja Golden Beach Disc Golfers ry:n järjestämään kisaan osallistui 72 kilpailijaa.

Miesten avoimen sarjan voiton otti West Coast Disc Golfers ry Kokkolan Jarkko Naukkarinen tuloksella -6/110 ja saman seuran Pyry Joutsen sijoittui kahden kierroksen kilpailussa toiseksi kolmen heiton erolla. Jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneen Naukkarisen mukaan kisa oli tiukka loppuun saakka. Navakka tuuli toi eteenkin puttaamiseen haasteita.

– Uusi rata on tosi hyvä. Paljon on tehty hyviä parannuksia ja lisää haastetta on tullut sopivissa määrin, Naukkarinen kiitteli uusittua 18 väylän par 58 -rataa.

Kalajokinen Miikka Liias ylsi paikallisista kilpailijoista parhaaseen sijaan, avoimen sarjan kolmanneksi tuloksella -1/115.

Liias sijoittui tavoitteensa mukaan kolmen parhaan joukkoon ja oli ihan tyytyväinen suoritukseensa.

– Kisa oli ihan hyvä. Odotuksien mukaan oli tuulista, jolloin itse pärjään parhaiten. Tällaisissa olosuhteissa on tullut treenattua eniten.

Pakan ja GBDG:n yhteistyössä uusima rata on myös kalajokisen heittäjän mieleen.

– Uusi rata on tosi hieno. Mahtavaa, että meidän seuran jäsenet ovat olleet mukana tekemässä sitä. Siinä on järkevä kierto ja se on nyt hyvä rata, Liias toteaa.

Avauskisa käytiin aurinkoisissa mutta haastavan pohjoistuulisissa olosuhteissa. Hiekkapohjaiset väylät olivat kuitenkin ehtineet hyvin sulaa lumesta ja kuivua erinomaiseen heittokuntoon.

– Järjestelyt onnistuivat hienosti. Hyvän organisoinnin ja apuvoimien ansiosta pystyin itsekin osallistumaan kotikisaan, kilpailun johtaja, GBDG:n puheenjohtaja Rami Niemi kertoo.

– Kova tuuli oli kaikilla tiedossa, joten se ei ollut ongelma. Radasta saatiin pelkkää positiivista palautetta, Niemi jatkaa.

Seikkailupuisto Pakka haluaa puolestaan kiittää kaikkia kilpailijoita ja Golden Beach Disc Golfersia kisayhteistyöstä sekä onnitella kilpailun voittajia ja muita palkittuja.

Pakka Season Open -kilpailun tulokset