Seikkailupuisto Pakan alueen merkityillä reiteillä saavat kaikki liikkua vapaasti. Kun haluat seikkailla, sinun tulee ostaa pääsylippu jolla saa radoilla tarvittavat varusteet.

Seikkailupuiston palvelut sopivat kaikenikäisille perusterveille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Ennen kuin tulet Seikkailupuistoon, tutustu pelisääntöihin. Ne on luotu, jotta jokainen seikkailija saa kokea mieleenpainuvan ja turvallisen elämyksen. Puistoon ei tarvitse tehdä ajanvarausta sen aukioloaikoina.

Muistathan tulla aina seikkailemaan terveenä. Puistossa tulee huomioida turvavälit muihin asiakkaisiin. Seikkailijoilla tulee olla hansikkaat. Otathan omat mukaan tai voit ostaa ne puiston kahviosta 3,5€ / pari. Huolehdithan käsien puhtaudesta kun olet puistossa. Meiltä löytyy useita käsien desinfiointi- ja pesupisteitä.

 

Tervetuloa!

Seikkailijan muistilista Köysiseikkailuradoille:

 • Alle 10 vuotiaiden lasten kanssa tulee olla aikuinen mukana seikkailuradoilla. 10-13 vuotiaat lapset voivat seikkailla omatoimisesti mutta vastuullisen aikuisen on syytä olla välittömässä läheisyydessä maantasolla.
 • Aloita seikkailu lipunmyynnistä. Varaudu lukemaan ja ymmärtämään pelisäännöt ja maksamaan pääsylippu.
 • Turvallisen seikkailun takaamiseksi, jokaisen seikkailijan on noudatettava henkilökunnan ohjeita, neuvoja ja määräyksiä.
 •  Suosittelemme käymään WC:ssä ennen valjaiden päälle pukemista. WC:ssä käynti valjaat päällä on kielletty! Valjaita ei saa riisua seikkailun aikana muuta kuin WC- käynnin ja tupakoinnin ajaksi. Kun valjaat on käytetty pois päältä tulee ohjaajan aina tarkistaa niiden istuvuus ennen kuin voi jatkaa seikkailua. Valjaat päällä tulen lähelle meneminen on myös kielletty!
 • Siirry lipunmyynnistä varustepisteelle, jossa henkilökunta antaa turvavarusteet ja tarvittaessa laittaa irtaimiston narikkaan säilytykseen.
 • Muista tyhjentää taskut tavaroista ja laittaa pitkät hiukset kiinni. Jätä myös ylimääräiset korut ja huivit seikkailun ajaksi pois.
 • Varustevarastolta siirrytään ohjattuun valjaiden pukemiseen terassille.
 • Ennen seikkailua jokainen käy henkilökunnan opastuksella läpi harjoitusradan. Kun ohjaaja toteaa sinun osaavan varusteiden käytön ja osaat toimia radoilla ohjeiden mukaan, voit siirtyä varsinaisille seikkailuradoille.
 • Aloita helpommista radoista ja siirry vaikeammille, kun olet varma, että pystyt selvittämään ne ongelmitta. Ota huomioon pituusrajat 110 cm sinisille radoille, 130 cm oransseille radoilla ja 150 cm mustille ninjaradoille.
 •  Puissa olevilla lavoilla saa olla kerrallaan korkeintaan kolme henkilöä. Jokaisella lavojen välisellä tehtäväelementillä saa olla kerrallaan vain yksi henkilö. Aikuinen, joka ohjaa lastaan voi mennä tehtävän läpi yhdessä lapsen kanssa.
 • Aina seikkailuradoilla kulkiessa täytyy muistaa että vähintään toinen älysulkurenkaista on kiinnitettynä turvavaijeriin.
 • Raskaana olevilta seikkailu on valitettavasti kielletty.
 • Jos sinulla on jotain seuraavista. Epilepsia, sydän-verisuoni sairaus, tasapainoelinhäiriö, hengitystie sairaus, kärsit selkävaivoista tai olet ollut vastikään leikkauksessa. Tällöin lähtökohtaisesti seikkailu on valitettavasti kielletty, ellet ole saanut erillistä lupaa lääkäriltäsi seikkailuun. Jos olet kykenevä ja olet saanut luvan lääkäriltäsi seikkailuun, niin muista keskustella henkilökunnan kanssa aiheesta ennen kuin siirryt seikkailuradoille.
 •  Jos tarvitset apua seikkailun aikana, kutsu henkilökunta paikalle. Autamme nopeasti ja vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin.
 •  Kun lopetat seikkailun, palauta varusteet palautuspisteeseen, jonka jälkeen voit poistua puiston alueelta. Maksettu seikkailu on ohi, kun varusteet on palautettu. Varusteiden kanssa ei saa missään nimessä poistua puiston alueelta!
 • Valjaat päällä tupakointi ja tulen läheisyyteen meneminen on kielletty! Tupakointi on salittu Seikkailupuiston alueella vain merkityillä paikoilla (2)
 •  Pukeudu seikkailuun sään mukaan. Kesällä laita jalkaan lenkkarit tai muut tukevat ja tarpeeksi paksupohjaiset kengät. Huomioi, radat kulkevat puissa, joista saattaa tarttua vaatteisiin pihkaa ja likaa. Seikkailupuisto ei vastaa vaatteiden likaantumisesta.
 • Seikkailuradoilla liikkumisesta voi aiheutua naarmuja ja mustelmia niin kuin kaikissa muissakin liikunnallisissa harrastuksissa. Seikkailupuisto Pakalla ei ole erillistä vakuutusta asiakkaille tapaturmien varalta. Asiakkaan on syytä arvioida oma vakuutusturvansa ennen seikkailun aloittamista.
 • Standardin määrittelemä painorajoitus köysiseikkailuradoille on 120kg.
 • Huomioithan että Köysirataseikkailu, Bungee Trampoliini ja X Towerin toiminnot ovat erillisiä aktiviteettejä joissa käytetään erilaisia valjaita. Aktiviteetteihin saa lippuja erikseen tai yhdessä pakettina. Tutustuthan X Tower seikkailutornin rajoitteisiin puiston pelisäännöistä. Bungee Trampoliinille minimipaino on 15 kg ja maksimipaino 85 kg.

 

Yleisiä ohjeita:

Seikkailupuistossa on mahdollista liikkua ja seurata puissa seikkailevia maasta käsin ilman erillistä sisäänpääsymaksua.

Pysäköintialueet autoilla saapuville löytyvät puiston välittömästä läheisyydestä, Ravintola Dyynin alapuolelta n.200 metrin päästä sekä Kylpylä Sanin vierestä n. 500 metrin päästä.

Kesän kiireisimpinä aikoina on varauduttava siihen että turvavälineitä ei välttämättä riitä kaikille seikkailemaan haluaville. Turvavälineet jotka vapautuvat annetaan järjestyksessä lippunsa lunastaneille asiakkaille. Pyrimme siihen että saamme kaikki seikkailemaan tulleet mahdollisimman nopeasti itse Köysiseikkailuradoille, turvallisuudesta tinkimättä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kiireisenä aikana keräämme isomman porukan kerralla (noin 30 henkilöä) joille puetaan valjaat yhdessä ohjaajan opastuksella. Kun turvaohjeistukset on käyty läpi ja valjaiden istuvuus on tarkistettu siirtyy ryhmä harjoitusradalle. Tämän jälkeen aloitetaan seuraavan ryhmän turvavarusteiden ohjeistaminen ja pukeminen.

Luonto on meille tärkeä, siksi vaadimme että asiakkaamme kulkevat maastossa merkatuilla reiteillä ja valmiiksi tamppautuneilla poluilla ettemme turhaan rasita maastoa.
Seikkailupuiston alueella on alkoholin nauttiminen ja hallussapito kielletty.